dijous, 25 de novembre del 2010

Petita crònica de les jornades

Es pot dir que l’Associació ja forma part d’activitats i hi té representació abans de ser oficialment una entitat. I és que a la recentment inaugurada exposició “Vies de prosperitat” hi han participat molts veïns del barri oferint el seu testimoni, i en el últim plafó es presenta aquesta mateixa entitat i s’informa de que s’està creant.
A més a més a la sala es disposa de fulletons informatius on es detallen objectius i mètodes de contacte de l’Associació. Es tracta, doncs, d’un primer i important pas.

Les jornades han aconseguit varis èxits: aconseguir unes activitats atractives utilitzant molta creativitat i voluntat, passar d’una sola exposició a un seguit d’activitats que han permès entrar molt més a fons en el tema, dedicar un petit homenatge a tots aquells que van venir a buscar millor vida a Malgrat durant aquella època (fet important en quan al creixement del poble i al qual encara no s’havia dedicat cap treball d’estudi monogràfic), i finalment un èxit de públic.

La primera idea era la de fer una exposició amb un tema que referís els dos barris als quals afecta la Llei de Barris (Castell i Verneda), i com a element comú es va trobar el fet migratori (tot i que migracions diferents, com s’explica a l’exposició). Això era cap al mes de març més o menys.
De mica en mica es va anar recollint els testimonis, bibliografia, i treballant les dades. Al anar trobant col•laboracions es van poder crear unes veritables jornades com les que hem celebrat aquest cap de setmana. D’una sola exposició es va passar a tenir també una obra de teatre, gràcies al grup “Sempre surt” de mares del col•legi Marià Cubí que ens van regalar l’obra “La maleta de fusta”, la projecció d’un documental, gràcies al préstec del film “Barraques. La ciutat oblidada” per part de TV3 i la col•laboració de l’Arxiu Municipal al programar unes Matinals d’Història que tractessin el mateix tema que englobava tots els actes: el fet migratori que engloba els períodes d’abans i després de la Guerra Civil (ja que aquest fet va trencar el procés i a més va dotar de diferències les dues onades).

Esperem que l’Associació pugui participar de moltes més activitats d’aquesta magnitud i que aquest sigui un primer pas cap a una llarga caminada!

Més informació a la web de l’Ajuntament:


La notícia a El Punt:

J.P.

1 comentari: